Flutter’da Swift ve Kotlin ile Native Kodlar Arasında Bağlantı Kurma

Merhaba. Bu yazımda Flutter ile geliştirdiğimiz uygulamamıza Kotlin&Swift tarafında yazılan kodları çalıştırabilmeyi en temel seviyede inceleyeceğiz. FLUTTER Native taraf ile iletişim kurmak için MethodChannel kullanırız. Burada platform adında bir MethodChannel nesnesi oluşturuyoruz ve bu kanal adına ben ‘cagatay.test.native’ adını verdim. Siz dilediğiniz ismi verebilirsiniz ancak benzersiz bir isim olması gerekmektedir. Devamı…

Flutter’da Bildirimler – Local Notification

Merhaba. Bu yazımda Flutter uygulamamızda Local Notification kullanımına değineceğim. Öncelikle, uygulamalarımızdaki bildirim özelliği bizler için epey önemlidir. Kullanıcıya uygulamayı hatırlatmayı, hala orada olduğumuzu belli etmek, kullanıcıyı uygulamaya çekmek için önemlidir. Flutter’da bildirim türleri genellikle iki ana kategoride değerlendirilir. Local Notification ve Push Notification. Push Notifications, bir sunucu tarafından uygulamaya gönderilen Devamı…

Flutter ile Animasyonlu Flip Efekti: Bir Widget’ı Farklı Bir Boyuta Taşıyın!

Merhaba. Bugünkü yazımda Flutter ile animasyon işlemlerine bir giriş yapacağım. Uygulamalarımızda animasyon kullanmak zorunda değiliz ancak animasyon kullanarak uygulamamızı daha renkli, daha güzel bir hale getirebiliriz. Flutter, zengin animasyon desteği sunan birçok farklı sınıf ve yöntem içermektedir. Flutter’da Animasyonlar Başlayalım Yapacağım animasyon bir Container Widget’ına flip efektini kullanmak olacak. class’ımın Devamı…

Flutter’da Dinamik Veri Yönetimi: FutureBuilder Kullanımı

Merhaba. Bugünkü yazımda Flutter’da FutureBuilder kullanımına değineceğim. Flutter’da FutureBuilder, asenkron işlemlerle çalışırken kullandığımız bir Widget’tır. İki ana parçadan oluşur. Bunlar future ve builder. Future Future, gelecekte tamamlanması beklenen bir asenkron işlemi temsil eder. Örneğin API’den veri çekiyorsak bunu future ile temsil edebiliriz. Builder Builder, future nesnesinin durumuna göre ekranda çizeceğimiz Devamı…

Flutter’da REST API Kullanımı

Merhaba. Bugünkü yazımda Flutter ile REST API kullanarak veri çekmeyi anlatacağım. REST Nedir REST, web tabanlı uygulamalar arasında iletişim kurmak için kullanılan bir yazılım mimarisidir ve HTTP protokolünü temel almaktadır. REST API REST API’ler ise herhangi bir uygulamanın diğer uygulamalarla iletişim kurması için kullanılabileceği bir arayüzdür. HTTP protokolü ile request Devamı…

Flutter ile Firebase Storage: Dosya Yükleme İşlemleri

Merhaba. Bugünkü yazımda Flutter ile geliştirdiğimiz uygulamamızdan Firebase Storage’a dosya yüklemeyi anlatacağım. Uygulamamızı Firebase ile bağladığımızı varsayıyorum. Eğer nasıl bağlanacağını bilmiyorsanız buradaki yazımdan okuyabilirsiniz. Ayrıca Youtube üzerinden de bu işlemleri detaylı olarak anlattığım videomu izleyebilirsiniz. Ekranımızda galeriden seçtiğimiz fotoğrafımızın olduğunu düşünelim. Bunu Firebase Storage’a yüklemek istiyoruz. Aslında yapmamız gereken işlem Devamı…

Mobil Uygulamalar İçin Firebase ile Flutter Entegrasyonu

Merhaba. Bugünkü yazımda Flutter ile geliştirdiğimiz Android & IOS uygulamamızı nasıl Firebase ile birlikte kullanabileceğimizi anlatacağım. Firebase console üzerinden bir proje oluşturmamız gerekiyor. Buradan Firebase Console’a giderek bir proje açabilirsiniz. Firebase üzerinden proje açtıktan sonra karşımızdaki ekranda hangi platforma kurulum yapacaksak o platformun ikonuna tıklıyoruz. Android Kurulum Android için kurulum Devamı…

Kullanıcı Girişi: Flutter Kullanarak Oluşturulmuş Gelişmiş Bir Login Ekranı

Merhaba. Bugünkü yazımda sizlere bir Login Page tasarladım. Bu tasarımla birlikte Flutter’da bulunan bazı Widget’lara da değinmiş olacağız. Projede lib klasörü içerisine 3 tane klasör oluşturuyorum. Pages, Utilities ve Widgets. Bu şekilde yapmak mecburi değildir ancak kodun okunabilirliği açısından bölmelere ayırmak her zaman daha iyi olacaktır. Ekranımda arkada bir görsel Devamı…

Flutter’da Paylaşım Özelliği: Share Paketi ile İçeriği Yayınlayın

Merhaba. Bugünkü yazımda sizlere Share paketini kullanarak paylaşımların nasıl yapılacağını anlatacağım. Öncelikle buradan share_plus paketini projemize ekliyoruz. Örnek olarak galeriden seçilen bir fotoğrafı paylaşacağım. Uygulamada fotoğrafı gösterebileceğim ve paylaşım yapabileceğim bir buton koyacağım. Share paketi kullanımı gayet kolay bir paket. Burada amacımız galeriden bir fotoğraf seçmek ve bunu paylaşmak. Cihazınızda Devamı…

Python ile Firebase Bağlantısı ve Veri Çekme/Ekleme İşlemleri

Merhabalar. Bugünkü yazımda sizlere Python ile Firebase bağlantısı sağlamayı ve veri ekleme, güncelleme, silme işlemlerini anlatacağım. Firebase Nedir? Firebase, Google tarafından sunulan bir Bulut Hizmetleri Platformudur. Geliştiricilere kullanıcı yetkilendirme, gerçek zamanlı veritabanı, depolama, mesajlaşma ve sunucu tarafı mantığı gibi çeşitli hizmetler sunar. Firebase, mobil ve web uygulamalarının hızlı bir şekilde Devamı…